Koulutukset ja Tapahtumat 27.5.2024

Tekoälyä yhteiskunnan tarpeisiin – Verkkokoulutus

Tekoälyä yhteiskunnan tarpeisiin – Verkkokoulutus

**

Kaikille koulutukseen ilmoittautuneille on lähetetty linkki verkkokoulutusalustalle. Olethan yhteydessä, jos et löydä viestiä sähköpostistasi (kannattaa tarkistaa myös roskapostikansio), uravalmennus@lakimiesliitto.fi.

**

Koulutuksessa tutustutaan tekoälyn perusteisiin ja yhteiskunnassa vallitseviin tekoälyn ja rinnakkaisten teknologioiden hyödyntämisen mahdollisuuksiin, sekä tiedon käyttöön liittyvien lakien ja etiikan kehitystyöhön.

Johtaja Eero Blåfield kiteyttää koulutuksen merkityksen Lakimiesliiton kannalta: ”Juristeilla on suuri vastuu tekoälyyn liittyvän sääntelyn kehittämisessä, sen soveltamisessa sekä tekoälyyn liittyvien oikeudellisten riskien ja mahdollisuuksien hallinnassa. Tämä kaikki edellyttää myös tekoälyn substanssin ymmärtämistä.”

Tutustumme edistyneen analytiikan laskentaan käytännön esimerkein. Aikaisempi analytiikkakoulutus ei ole tarpeen. Perinteisillä analytiikkatyökaluilla työskenteleville (esim. SPSS) kurssi antaa uuden näkökulman analytiikan mahdollisuuksiin.

Koulutuksen jälkeen osallistuja tunnistaa erilaiset edistyneen analytiikan ja tekoälyn käyttömahdollisuudet omassa työssään, ja tiedostaa tiedon hyödyntämisen reunaehdot yhteiskunnassa. Lisäksi osallistujat saavat kyvykkyyksiä toimia yhteiskunnan digitaalisten palveluiden käyttäjänä.

Suosittelemme koulutusta kaikille tietopohjaisesta päätöksenteosta kiinnostuneille asiantuntijoista johtajiin.

Järjestämme koulutuksen yhteistyössä Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen, Kunteko-ohjelman, Gofore Oyj:n sekä Digi- ja väestötietoviraston kanssa. Koulutukseen voivat osallistua Lakimiesliiton ja YKAn jäsenet, sekä kuntatyöpaikkojen edustajat. 

Aikataulu ja koulutuksen runko:

Koulutus koostuu tunnin mittaisista webinaareista (asiantuntija-alustus + keskustelu), jotka pidetään kahden viikon välein 25.3. alkaen. Näiden lisäksi on tehtäviä ja yhteistä keskustelua sähköisella oppimisalustalla. Tehtävät ovat sekä yksilötehtäviä että yhteistä reflektointia.

  • Data + edistynyt analytiikka, keskiviikko 25.3.

  • Tekoäly, keskiviikko 8.4.

  • RPA + chatbotit, keskiviikko 22.4.

  • Tekoäly ja lainsäädäntö, keskiviikko 6.5.

  • Tekoäly ja etiikka, keskiviikko 20.5.

  • Suomi.fi, keskiviikko 3.6.

Webinaarit pidetään klo 16-17. Niiden jälkeen osallistujille aukeaa ko. webinaarin aihetta koskeva työskentely sähköisellä oppimisalustalla. Oppimislausta on auki 10.6. asti, johon saakka on mahdollista tehdä tehtäviä.

Osallistujilla on mahdollisuus saada koulutuksesta sähköinen osaamismerkki (Open Badge)

Osaamismerkin saaminen edellyttää osallistumista webinaareihin ja niiden keskusteluihin, sekä aiheista annettujen tehtävien tekemistä sähköisellä oppimisalustalla. Tehtävät ovat käytännöläheisiä eivätkä edellytä aikaisempaa osaamisesta aiheista.

Kouluttajat

Kouluttajana toimivat Pasi Lehtimäki, TkT, johtava konsultti, Data-analytiikka & Johtaminen, Gofore Oyj sekä Mikko Mattinen, johtaja, Sähköinen asiointi ja asiakaslähtöisyys, Digi- ja väestotietovirasto.

Pasi on kokenut analytiikan, ohjelmistokehityksen ja johtamisen asiantuntija. Vahvan pohjan analytiikkaosaamiselle antaa tohtorin tutkinto Aalto yliopiston tietotekniikan osastolta, jossa Pasi on opiskellut tietotekniikkaa ja tutkinut analytiikkaa. Hänen vahvuuksiaan ovat laaja osaaminen analytiikan mentelmistä, kehitysprosesseista ja analytiikan käytännön sovelluksista. https://www.linkedin.com/in/pasilehtimaki/

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä: Petri Takalapetri.takala@gofore.com, p. 040 563 6272

Koulutuksesta sanottua:

”Käytännönläheisin tekoäly-tilaisuus, jossa olen ollut! Oli todella mukavaa kuunnella puhujia, jotka ovat aidosti alansa asiantuntijoita. Tilaisuus oli myös todella hyvin rakennettu lyhyiden ja selkeiden osuuksien ympärille.”

”Ensimmäinen tekoälykoulutus, johon olen osallistunut, jossa tekoälystä ei puhuta kuin herätysliikkeessä pelastuksesta. Todella asiapitoinen, selkeä ja ymmärrettävä koulutus.”

 

Lisää uutisia

Kaikki uutiset