Koulutukset ja Tapahtumat 27.5.2024

Lakimiesliiton kyselytunti: Teemana etä- ja videohaastattelut

Lakimiesliiton kyselytunti:

Teemana etä- ja videohaastattelut

Korona on tuonut tullessaan muutoksia myös työhaastatteluihin. Tällä hetkellä moni haastattelu toteuteaan etäyhteydellä. Monelle työnhakijalle työhaastattelu etänä on uutta, varsinkin silloin, kun koko rekrytointiprosessi hoidetaan virtuaalityökaluilla.

Rekrytoinnissa voidaan käyttää myös muita verkkotyökaluja sen lisäksi, että haastattelu tehdään etäyhteydellä tai videohaastatteluna. Haastatteluun saatetaan yhdistää esimerkiksi kotona tietokoneella tehtävä soveltuvuusarviointi.

Onko rekrytoinnissa käytettävät uudet välineet ja tavat sinulle tuttuja?

Lyhyessä tietoiskussa tuomme esille tyypillisiä haastattelukysymyksiä ja tilanteita, joita video- ja etähaastatteluissa saattaa tulla vastaan, mitä sinun kannattaa huomioida ja miten valmistaudut. Tietoiskun jälkeen voit esittää chatin kautta kysymyksiä asiantuntijalle sinua askarruttavista asioista. Voit lähettää kysymyksiä myös etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta.

Ohjelma:

klo 9:00 Tietoisku etä- ja videohaastatteluista

klo 9:45 Tilaisuus päättyy

Asiantuntijoina jäsenten kysymyksiin vastaamassa

 • uravalmentaja Heidi Hännikäinen Lakimiesliitosta

Tilaisuutta moderoi

 • johtaja Eero Blåfield Lakimiesliitosta

Tilaisuudessa käytetään yhteyden luomiseen Zoom-webinaarijärjestelmää. Voit tutustua oheisesta linkistä lyhyeen Zoom-opastukseen, Zoom – Joining a Meeting.

Zoom toimii myös mobiililaittessa: voit ladata ZOOM Cloud Meetings-sovelluksen, joka mahdollistaa Zoom-kokouksiin osallistumisen mobiililaitteellasi. Löydät sovelluksen Google Play-kaupasta sekä Applen Storesta.

Zoom-tapahtumamme suojaamiseksi niihin kirjaudutaan salasanalla. Emme myöskään koskaan käsittele Zoomissa arkaluontoisia tietoja.

Vinkkejä osallistumiseen

 • Tarvitset tilaisuuteen liittyäksesi Meeting ID:n ja salasanan
 • Osallistu mieluiten Chrome-selaimella, koska se on todettu tällä hetkellä varmimmaksi (ääni ja kuva ”kestävät”)
 • Huomioi, että jos olet estänyt ponnahdusikkunat, niin se saattaa estää Zoomin käytön selainversiossa.
 • Klikkaa saamaasi Zoom-linkkiä, niin pääset kirjautumaan selaimella tai halutessasi asentamaan Zoomin vaatiman lisäosan työpöytäsovellusta varten. Tule paikalle n. 20 min. ennen tapaamista, niin pääset tekemään tekniset tarkistukset (ääni ja kuva).
 • Varaa viereesi myös kännykkäsi tai tablettisi, sillä jos et pääse tapaamiseen tietokoneella, niin muilla mobiililaitteilla se yleensä onnistuu. Huomioi kuitenkin mobiililaitteen käytössä, että verkkoympäristön tekniset ominaisuudet ei usein toimi yhtä hyvin kuin tietokoneella.
 • Varaa viereesi myös kynä ja paperia muistiinpanoja varten.
 • Käytä mieluiten kuulokemikrofoniyhdistelmää ja valitse rauhallinen tila, jos mahdollista. Osallistumiskokemuksesi on silloin miellyttävämpi.
 • Mukava tuoli, virkistävä juoma sekä syötävä tekee osallistumiskokemuksestasi vieläkin mukavamman.
 • Ota mukaasi myös virtuaalista kärsivällisyyttä, sillä sitä tarvitaan aina verkkovälitteisessä osallistumisessa. Olemme kaikki nyt uuden edessä ja opettelemme käyttämään erilaisia järjestelmiä.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua 14.5. klo 15:00 saakka. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sekä kirjautumiseen vaadittava salasana sähköpostitse ennen webinaaria. Jos et ole saanut linkkiä, niin kannattaa tarkistaa myös roskaposti.

Lisää uutisia

Kaikki uutiset