Koulutukset ja Tapahtumat 27.5.2024

Juristien monet kasvot – Juristina Euroopan unionissa

Juristien monet kasvot

– Juristina Euroopan unionissa

 

Euroopan unionin toimielimet, virastot ja edustustot tarjoavat juristeille monipuolisia mahdollisuuksia työskennellä Eurooppaan vaikuttavien asioiden parissa. EU:n lainsäädäntöprosessiin osallistuminen on juristille ainutlaatuinen ja vastuullinen näköalapaikka.

Unionin toimielinten juristit työskentelevät lukuisten eri oikeudellisten kysymysten, kuten rikollisuuden torjunnan, markkinoiden kilpailun, kuluttajalainsäädännön, työoikeuden, tietosuojan, pankkipalveluiden, valtioiden yhteistyön ja kansainvälisten sopimusten parissa. EU-tehtäviin voi päätyä monien eri polkujen ja erikoistumisalojen kautta. 

EU:n juristit osallistuvat lainsäädännön valmisteluun ja toimivat edustamansa toimielimen asiamiehinä oikeudellisissa menettelyissä. Työnkuvaan kuuluu oikeudellisten selvitysten, analyysien ja asiakirjojen laatiminen, oikeudellinen neuvonta, osallistuminen toimielinten välisiin neuvotteluihin, yhteistyö jäsenmaiden viranomaisten kanssa sekä osallistuminen oikeusasioita käsitteleviin kokouksiin kansainvälisellä tasolla.

Juristina Euroopan unionissa -webinaarissa keskustelemme EU:n toimielimissä työskennelleiden juristien kanssa heidän työstään ja urapoluistaan. Panelistit Maria PeltoniemiPekka Pohjankoski ja Michael Ristaniemi kertovat omakohtaisista kokemuksistaan työskentelystä Euroopan komissiossa, EU-tuomioistuimessa ja ulkoministeriön EU-tuomioistuinasioiden yksikössä.

Webinaarissa keskustelemme:

  • panelistien urapoluista, miten EU-tehtäviin on päätynyt ja innostuksesta kansainväliseen työhön 
  • juristin työnkuvasta ja arjesta EU:n eri toimielimissä
  • työn merkityksellisyydestä ja onnistumisen hetkistä 
  • millaista osaamista EU-juristi tarvitsee ja millaista kokemusta EU-tehtävistä kiinnostuneen on hyvä kartuttaa työelämässä ja opintojen aikana 
  • EU:n toimielinten kulttuurista ja kokemuksista työskentely-ympäristönä 
  • kielitaidon merkityksestä käytännön työssä 
  • vinkeistä EU-tehtäviin tähtääville juristeille ja opiskelijoille 

Webinaari on EU-tehtävistä kiinnostuneille erinomainen tilaisuus kuulla kollegoiden kokemuksia ja esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä! 

 

Juristien monet kasvot -sarja

Juristien monet kasvot -paneelikeskustelusarjassa puhutaan avoimesti ja rehellisesti siitä, millaista juristin arki on erilaisissa tehtävissä ja miten tehtäviin voi hakeutua.

Juristeja toimii mitä kiinnostavimmissa tehtävissä kansainvälisissä suuryrityksissä, pienten toimistojen yksinyrittäjinä, virkamiehinä, tuomareina, ihmisoikeuksien puolustajina – missä tarvitaan vaikuttamista ja lakituntemusta, sieltä löydät juristin! Sarja avartaa ymmärrystä siitä, millaisia yksilöllisiä urapolkuja oikeustieteellinen koulutus mahdollistaa. 

Sarjan jaksoissa syvennytään syksyn aikana kansainväliseen uraan. Tutustu kolmeen kansainvälisyysteemaiseen webinaariin:

Ilmoittautuminen 

Juristien monet kasvot -sarjan kuhunkin webinaariin ilmoittaudutaan erikseen. Juristina Euroopan unionissa -webinaariin ilmoittautuminen päättyy 19.9. klo 16. 

Webinaari järjestetään Zoom-alustalla. Tilaisuuden tallenne on jälkikäteen nähtävillä jäsenportaalissa 14.10.2022 saakka. 

Panelisteille voi lähettää ennakkokysymyksiä ilmoittautumislomakkeessa. Osallistujilla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä chattikentässä webinaarin aikana. Juontajana toimii lakimies Minna Rahja

Tervetuloa mukaan!

Lisää uutisia

Kaikki uutiset