Uutiset 20.11.2019

YTN: Tietoalalla ei toistaiseksi työtaistelutoimia

-Meiltä on kysytty, miksi tietoalalla ei jo aloiteta työtaistelutoimia. Toistaiseksi meillä ei vielä ole tullut neuvotteluissa eteen sellaista asiaa, jota ei puhumalla olisi saatu selvitettyä ja asiat ovat edenneet, vaikkakin välillä hitaasti, sanoo YTN tietoalan pääneuvottelija Minna Anttonen.

-Työnantaja haluaa saada ensin aikaan sopimuksen Teollisuusliiton kanssa ja tämä sopimus taas määrittää palkankorotusten tasoa myös muilla aloilla. Tätä nyt sitten odottelemme. Tarvittaessa meillä on kuitenkin kaikki edellytykset pistää tuulemaan hyvin nopeallakin aikataululla, täydentää Tietoala ry:n puheenjohtaja Jyrki Kopperi.

Koko palkansaajakenttää kismittävän kilpailukykysopimuksen mukaisen työajanpidennyksen sekä palkankorotuksien neuvotteluissa ollaan tietoalalla jo päästy alkuun.

-Neuvotteleminen on tähän saakka tuntunut aidolta neuvottelulta: osapuolet ovat kuunnelleet toisiaan, tehneet rakentavia vastaehdotuksia ja löytäneet jo moneen kiistakysymykseen asiallisia ratkaisuja. Uskomme, että näiden hankalampienkin asioiden kanssa pääsemme työnantajaosapuolen kanssa yhtä hyvään neuvotteluyhteyteen, lisää YTN tietoalan sopimusalavastaava Björn Wiemers.

Seuraava neuvottelutapaaminen on sovittu maanantaiksi 25.11.2019, jonka jälkeen työntekijäpuolen hallinnot kokoontuvat arvioimaan neuvottelutilannetta.
 

Minna Anttonen
pääneuvottelija, YTN tietoala
minna.anttonen@ytn.fi    

Björn Wiemers
sopimusalavastaava, YTN tietoala
bjorn.wiemers@ytn.fi
 

Lisää uutisia

Kaikki uutiset