Uutiset 28.5.2020

Yli 420 000 kuntatyöntekijän palkankorotuksista ja palkoista syntyi neuvottelutulos

Kunnan yleisestä sopimuksesta neuvottelevat julkisalan neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super ja Tehy) ja KT Kuntatyönantajat.

Kunta-alan neuvottelut alkoivat tammikuun puolivälissä. Kaikki kuntien virka- ja työehtosopimukset päättyivät maaliskuun lopussa. Sopimuksettomassa tilassa noudatetaan vanhoja työehtoja, kunnes uudet sopimukset on hyväksytty.

JUKO neuvottelee kuntasektorilla neljä sopimusta: kuntien yleisen sopimuksen sekä opettajien, lääkärien ja teknisen henkilöstön sopimukset. Joka kolmas yli 420 000 kuntatyöntekijästä kuuluu JUKOn sopien työehtojen piiriin.

JUKOa edustavat neuvotteluissa Olli Luukkainen (OAJ), Maria Löfgren (JUKO), Laura Lindholm (Lääkäriliitto) ja Jari Järvi (KTK Tekniikan Asiantuntijat).

JUKO neuvottelee

JUKO sopii 200 000 akavalaisen korkeakoulutetun virka- ja työehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. JUKO sopii työehdoista myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on hyväksytty valtiolle, yliopistoille ja Kansallisgalleriaan. Työterveyslaitos saavutti neuvottelutuloksen 15. toukokuuta. Neuvottelut kirkon työehdoista ja palkoista jatkuvat edelleen valtakunnansovittelijan johdolla.

JUKO tiedottaa neuvotteluista www.juko.fi. Seuraa myös JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteella #neuvotellen2020 #sopien2020.
 

Lisää uutisia

Kaikki uutiset