Uutiset 30.3.2020

Valtion sopimusneuvottelut jatkuivat -tavoitteena edelleen nopea sopimusratkaisu

JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen kertoo, että valtion pöydässä on neuvoteltu myös viikonloppuna ja että tavoitteena on edelleen nopea sopimusratkaisu.

– Yhteiskunnalle kriittisissä toiminnoissa valtiolla työskenteleville on tärkeää saada aikaan vastuullinen sopimusratkaisu nopeasti. Emme kuitenkaan tavoittele ratkaisua hinnalla millä tahansa.

Neuvottelut jatkuvat huomenna tiistaina 31. maaliskuuta.

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta, jonka jälkeen siirrytään sopimuksettomaan tilaan. Sopimuksettomana aikana voimassa ovat vanhat työehdot.

JUKOn valtiosektorilla neuvottelevat JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen ja valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL).

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa Lakimiesliittoa ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua, joista noin 4500 on Lakimiesliiton jäseniä. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Valtion sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos.

Seuraa lisäksi Jukon sivuja,  JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lisätietoja Lakimiesliitossa antaa: Neuvottelupäällikkö Kirsi Venäläinen, p. 050 587 3528 ja 09 8561 0328

Lisää uutisia

Kaikki uutiset