Uutiset 11.12.2019

Ylempien toimihenkilöiden lakko laajenee suunnittelualalla

YTN:n Suunnittelu- ja konsulttialan lakon toinen aalto toteutetaan 11.-13.12. Viimeinen kolmen päivän lakko nähdään 16.-18.12. Lakko koskee alalla työskenteleviä ylempiä toimihenkilöitä. Samaan aikaan lakossa ovat Ammattiliitto Pro:n suunnittelualan toimihenkilöt.

– Lakon laajentaminen on välttämätöntä, koska neuvottelut seisovat paikallaan. Työnantajapuoli ei ole kuunnellut näkemyksiämme, vaan tarjolla on ollut vain työehtoja heikentäviä vaihtoehtoja. Kuppi työpaikoilla on nurin, kertoo YTN suunnittelualan vastaava asiamies Tuula Aaltola.

Suunnittelualan yritysten jatkuva resurssipula näkyy työpaikoilla heikentyneenä työhyvinvointina. 2010-luvulla tilausmäärät ovat kasvaneet voimakkaasti, mutta työntekijämäärä ei ole kasvanut vastaavasti. Työntekijöiden vaihtuvuus alalla on korkea. Palkka on tähän yksi syy.

Suunnittelualan asiantuntijan työn arvostuksen on noustava ja sen on näyttävä myös palkassa, sanoo Aaltola.

Keskeisimmät YTN:n neuvottelutavoitteet ovat palkattoman työajanpidennyksen poistaminen sekä palkkakuoppaa korjaavasta palkankorotuksesta sopiminen.

– Jotain kunnioitusta toivoisi, joulu lähestyy eikä työnantaja ole pystynyt antamaan meille ensimmäistäkään tarjousta palkankorotuksista ja kieltäytyy kahdenvälisistä neuvotteluista. Vaikuttaa siltä, että asiantuntijatyötä ei Etelärannassa arvosteta tippaakaan, YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa lataa.

YTN:n päivystyspuhelin palvelee numerossa 040 352 3671 ma-su klo 8-18. Voit myös lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen lakko@ytn.fi.

Kannattaa seurata myös tiedotusvälineiden uutisointia asian tiimoilta. Ajankohtaiset tiedotteet voi lukea YTN:n verkkosivuilta.

Lisätietoja: Jaana Meklin 

Työelämäasioiden päällikkö
puh. 0400 741686 ja 09 8561 0324

Lakimiesliiton jäsen, muista päivittä jäsentietosi jäsenrekisteriin, jotta saat omaa alaasi koskevat tiedotteet sähköpostiisi. 

 

Lisää uutisia

Kaikki uutiset