Uutiset 2.2.2018

Rahoitusalalle ei sopua – sovintoehdotukselle ei kaikkien osapuolten hyväksyntää

Sovintoehdotus kaatui pääasiallisesti  viikonlopputyöhön liittyviin kysymyksiin.

Työriidan keskiössä on viikonlopputyö ja sen tekemisen ehdot. Sovintoehdotus lähti siitä, että viikonlopputyön käyttöönotosta olisi ensisijaisesti sovittu paikallisesti. Mikäli paikallisia ratkaisuja ei olisi saavutettu, olisi työnantajalla ollut tietyin rajoituksin mahdollisuus määrätä toimihenkilöitä viikonlopputyöhön. Viikonlopputyö olisi tällöin perustunut ensisijassa vapaaehtoisuuteen ja viikonlopputöiden määrä olisi rajoitettu yhteen viikonloppuun kuukaudessa 31.7.2019 saakka. Tämänkin jälkeen toimihenkilöllä on painavasta henkilökohtaisesta syystä oikeus kieltäytyä viikonlopputyöstä.

Sovintoehdotuksen palkkaratkaisu oli kaksivuotinen ja taso liittokierroksella tähän asti syntyneiden sopimusten mukainen. Korotukset olisivat olleet kahden vuoden aikana 3,2 prosenttia. Palkkaratkaisun rakenne vastasi vakuutusalalla joulukuussa 2017 sovintoehdotuksena hyväksyttyä palkkaratkaisua. Yleiskorotukset olisivat olleet 1.2.2018 lähtien 1,1 prosenttia ja 1.2.2019 lukien 0,8 prosenttia. Lisäksi 1.10.2018 palkkoja olisi korotettu 1,3 prosentin suuruisella palkkakeskusteluerällä.

Uusia neuvotteluaikoja ei ole sovittu. Myös alalle joulukuussa asetettu ylityökielto on edelleen voimassa. Alan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi 30.11.2017.

Valtakunnansovittelijan tiedote aiheesta luettavissa täällä.

YTN:n tiedote aiheesta luettavissa täällä.

 

Lisää uutisia

Kaikki uutiset