Uutiset 11.9.2014

Lakimiesliiton 70-vuotiskiertue Jyväskylässä – ”Oikeuslaitoksen toimintakyky vaarantuu, jos tuomareita ja syyttäjiä vähennetään”

Tilander muistuttaa, että oikeuslaitos osallistuu jo nyt merkittävällä tavalla yhteisiin säästötalkoisiin. ”Oikeusministeriön viime vuonna julkistama oikeudenhoidon uudistamisohjelmahan on pitkälti säästöohjelma, tuomioistuinverkostoa on karsittu rajusti viime vuosina. Tilanne on nyt jo niin vaikea, että vähennyksille täytyy löytää vaihtoehto.” 

Tilander ihmettelee valtiovallan haluttomuutta tehdä aitoja panostuksia oikeushallintoon. ”Esimerkiksi Ruotsi satsaa oikeuslaitokseensa euroissa lähes 50 prosenttia enemmän per asukas kuin Suomi. Ei ole perusteltua väittää, että meidän tuomioistuin-, syyttäjä- ja oikeusaputoimintomme olisi yliresursoitu. Oikeuslaitoksen toimintakyvyllä on vaikutusta niin kansalaisten turvallisuuteen kuin yritysten toimintaympäristöön. Ei tämä ole toiminto, josta voidaan vain höylätä pois ja teeskennellä, että sillä ei olisi pitkäkestoisia vaikutuksia yhteiskuntaan.”

Tilander on Jyväskylässä Suomen Lakimiesliiton 70-vuotiskiertueen tilaisuudessa. Liitto juhlistaa pyöreitä vuosiaan järjestämällä jäsenilleen lakimiesiltoja ympäri Suomen. Kiertueen tilaisuuksiin on jo osallistunut yli 1000 Lakimiesliiton jäsentä. Jyväskylän Sokos Hotel Alexandrassa kokoontuu torstai-iltana kuutisenkymmentä lakimiesliittolaista. Liiton toimijoista paikalla ovat Jorma Tilanderin lisäksi viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Mikko Salo, hallituksen jäsen, apulaispoliisipäällikkö Antero Rytkölä ja alueasiamies, konttorinjohtaja Nina Saarnikoivu.   

Lisätietoja:
Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Mikko Salo, 041 458 0033, mikko.salo@juristiliitto.fi

Lisää uutisia

Kaikki uutiset