Uutiset 11.9.2017

Kysy lakimieheltä -päivä sai ihmiset liikkeelle ympäri Suomea

Yli 130 vapaaehtoista lakimiestä jalkautui antamaan maksutonta oikeudellista neuvontaa lauantaina 9. syyskuuta samanaikaisesti yhdeksässä eri kaupungissa. Päivän tavoitteena oli auttaa kansalaisia oikeudellisissa asioissa ja nostaa lakimiesammatteja sekä juridista osaamista positiivisella tavalla esiin.

-Idea Kysy lakimieheltä -päivästä tulee Norjasta, jossa Norjan Lakimiesliitto on järjestänyt Juristdagen-nimistä tapahtumaa jo yli kymmenen vuoden ajan, kertoo päivän järjestelyjä vetävä lakimies Ira Hietanen Suomen Lakimiesliitosta.

Kysy lakimieheltä järjestettiin Espoossa, Vantaalla, Helsingissä, Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä. Lakimiehet vastasivat yhteensä noin 600 kysymykseen päivän aikana.

Tapahtuman tiedotusvastaava Rovaniemellä Anu Ojala kertoo, että monella on ennakkoluuloja ja korkea kynnys ottaa yhteyttä lakimieheen, vaikka lakiapua kaipaisikin.

– Tällaisesta matalan kynnyksen tapahtumasta voi olla jollekin paljonkin apua, hän sanoo.

Ojala kertoo ihmisiä olleen odottamassa jo ennen tapahtuman alkua ja osalla oli ollut papereitakin matkassa.

Eniten kysymyksiä tuli perhe- ja perintöoikeuteen liittyvissä asoissa ja lahjaverotuksesta.

Tempaus oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Lakimiesliitossa uskotaan, että tapahtumalla on tilausta myös tulevaisuudessa.

 

Lisää uutisia

Kaikki uutiset