Uutiset 19.3.2020

Kuntasektorin neuvottelut keskeytyneet

Kuntatyönantaja KT on tehnyt tarjouksen vuoden mittaisesta ja pelkistetystä yleisen linjan mukaisesta sopimuksesta kunta-alalle. JUKO olisi valmis nyt poikkeusoloissa jatkamaan neuvotteluja tältä pohjalta.

Neuvottelut kuitenkin keskeytyivät Tehyn ja Superin epärealististen vaatimusten vuoksi.

JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen korostaa, että nyt jos koskaan tarvitaan vastuullisuutta.

-Korona heikentää koko yhteiskuntaa eikä kenelläkään ole tiedossa, millaisissa olosuhteissa työehtoneuvotteluja epidemian taittumisen jälkeen käydään, Luukkainen muistuttaa. 

JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren on erittäin huolissaan kuntaneuvotteluihin tänään yllättäen tulleesta käänteestä, sillä keskiviikon neuvotteluissa jo edettiin. 

-Tehy ja Super haluavat mm. sopia pääsopimukseen oman sote-sopimuksen omilla ehdoillaan. Sen lisäksi tänään kävi ilmi, että liitot olivat eilen esittäneet vaatimuksen 10 prosentin pysyvästä palkankorotuksesta. Näistä vaatimuksista muilla palkansaajaliitoilla ei ollut tietoa.

– Tiedossa ei ole, tuleeko tässä tilanteessa edellytyksiä ylipäätään jatkaa neuvotteluja, Löfren pohtii.

Keskiviikkoiltana neuvotteluissa edettiin jo sopimuskauden, palkankorotusten, kiky-tuntien sekä muutaman tekstikysymyksen osalta. Myös pääsopimuksen uudistamisesta neuvoteltiin.

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa Lakimiesliittoa ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua, joista noin 4500 on Lakimiesliiton jäseniä. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kunnan sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JAU:n muodostavat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty), Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo (KoHon muodostavat Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super, Tehy sekä Suomen Palomiesliitto SPAL) ja KT Kuntatyönantajat.

Seuraa lisäksi Jukon sivuja,  JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lisätietoja Lakimiesliitossa antaa: Neuvottelupäällikkö Kirsi Venäläinen, p. 050 587 3528 ja 09 8561 0328

 

 

Lisää uutisia

Kaikki uutiset