Uutiset 1.4.2020

Kunta-alan sovittelu päättyi tältä päivältä

Kunnan sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Kunta-alan koulutettu sote-henkilöstö (Super, Tehy ja Suomen pelastusala) ja KT Kuntatyönantajat.

JUKO kuntasektorilla:
Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus OVTES
Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES
Kunnallinen lääkärien työehtosopimus
Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset ovat päättyneet 31. maaliskuuta. Huhtikuun 1. päivänä alkaneessa sopimuksettomassa tilassa voimassa ovat vanhan työehdot, kunnes uudet virka- ja työehtosopimukset on hyväksytty.

JUKO neuvottelee

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua, joista noin 4500 on Lakimiesliiton jäseniä. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi uudet työehdot on vahvistettu yliopistoille. Kansallisgalleria saavutti neuvottelutuloksen viime viikon perjantaina ja valtio eilen tiistaina. Kirkossa, Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella neuvottelut jatkuvat.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lisätietoja Lakimiesliitossa antaa: Neuvottelupäällikkö Kirsi Venäläinen, p. 050 587 3528 ja 09 8561 0328

Lisää uutisia

Kaikki uutiset