Uutiset 3.4.2020

Kunta-alan sovittelu jatkuu ensi viikolla

Kunnan sopimusneuvotteluihin ja sovitteluun osallistuvat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), kunta-alan hoitohenkilöstö (Super, Tehy ja Suomen pelastusala) ja KT Kuntatyönantajat. JUKOa sovittelussa edustavat toiminnanjohtaja Maria Löfgren ja hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ).

Keskusteluissa ovat tänään olleet sopimusjärjestelmää määrittävä pääsopimus, allekirjoituspöytäkirja ja kiky-tunnit.

Kaikki kuntasektorin virka- ja työehtosopimukset ovat päättyneet 31. maaliskuuta. Huhtikuun alussa alkaneessa sopimuksettomassa tilassa voimassa ovat vanhan työehdot, kunnes uudet virka- ja työehtosopimukset on hyväksytty.

Kunnissa työskentelee noin 420 000 palkansaaja. Heistä joka kolmas kuuluu akavalaiseen liittoon ja on JUKOn sopimusten piirissä.

***

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista, joista noin 4500 on Lakimiesliiton jäseniä. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgallerialle. Neuvottelut jatkuvat kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Työterveyslaitoksella. 

Lisätietoja:

JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen, 0500 652 872

JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren, p. 040 568 2798

 

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa Lakimiesliittoa ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset. 

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua, joista noin 4500 on Lakimiesliiton jäseniä. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella. 

Kunnan sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JAU:n muodostavat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty), Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo, (uudelta nimeltään Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote), jonka muodostavat Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super, Tehy sekä Suomen Palomiesliitto SPAL) sekä KT Kuntatyönantajat.

Lisää uutisia

Kaikki uutiset