Uutiset 8.3.2022

Kunta-alan neuvottelut siirtyivät valtakunnansovittelijan luo

Kunta-alan sopimusneuvottelut ovat siirtyneet valtakunnansovittelijan luo työriitojen sovittelua varten. JUKO ja JAU saivat kutsun valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan toimistoon Helsingissä maanantaina 7. maaliskuuta kello 13. Tapaaminen toteutui vain tunti sen jälkeen, kun JUKO ja JAU (JHL ja Jyty) olivat jättäneet Rovaniemen ja Jyväskylän kunta-alaa koskevan lakkovaroituksen.

JUKOn ja JAUn yhdessä valmistelema ylityö- ja vuoronvaihtokielto on jo tullut voimaan 7.3. yöllä kello 00.01. Kielto on voimassa seitsemän vuorokautta.

Yleiskorotus ja palkkaohjelma

Tapaamisessa valtakunnansovittelijan luona JUKOa edusti pääneuvotteluryhmä eli hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen, toiminnanjohtaja Maria Löfgren, Lääkäriliiton neuvottelujohtaja Laura Lindholm sekä KTK Tekniikan Asiantuntijoiden edunvalvontajohtaja Jari Järvi.

Palkkatavoitteiden osalta JUKO korostaa, että vuonna 2022 yleiskorotuksen on oltava vähintään 2 prosenttia, kuten valtiolla ja kirkolla. Lisäksi palkkaohjelma on saatava käyntiin kaikilla kunnan sopimusaloilla.

JUKOn mukaan nyt neuvottelukierroksella on kyse koko kunta- ja hyvinvointialueiden neuvottelujärjestelmän ja sopimustoiminnan tulevaisuudesta. Edunvalvontajärjestönä JUKO haluaa turvata, että kaikille yhteisistä työehdoista neuvotellaan yhdessä ja samalla kertaa jatkossakin. Sen lisäksi jokaisella sopimusalalla on edelleen mahdollisuus ratkaista itse alansa erityiskysymykset, kuten työaikatavoitteet.

Sovittelu jatkuu sovittelijan kutsusta. JUKO lähettää sovittelusta julkista tilannetietoa luottamusmiehille ja liitoille mahdollisuuksien mukaan.
 

 

Suomen Lakimiesliitto on JUKO:n jäsenliitto

Lisätiedot Lakimiesliiton jäsenten osalta:
Petteri Kivelä, neuvottelupäällikkö 
petteri.kivela@juristiliitto.fi
p. 041 458 0038

Tutustu Lakimiesliiton Työmarkkinaneuvottelut-sivuun

Lisää uutisia

Kaikki uutiset