Uutiset 7.5.2020

Kirkon sovittelu jatkui torstaina – Varsinaista lähentymistä ei vielä tapahtunut

-Keskustelu virtuaalisella Bulevardilla oli vilkasta, mutta varsinaista lähentymistä osapuolten näkemyksissä ei valitettavasti vielä tapahtunut, kertoo JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen.

Osapuolet ovat sitoutuneet pyrkimään ratkaisuun toukokuun aikana. Aikataulussa pysymiseen kannalta on tärkeää, että työneuvoston lausunto uuden työaikalain soveltamisalasta saadaan viimeistään helatorstaiviikolla.

Sovittelu jatkuu 26. toukokuuta kello 10. Tätä ennen pääsopijaosapuolet tapaavat ilman sovittelijaa.

Kirkon sopimusneuvotteluihin ja sovitteluun osallistuvat neuvottelujärjestöt JUKO, Kirkon alat, Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty) ja Kirkon työmarkkinalaitos. JUKOa edustavat neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen ja kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni (Kirkon akateemiset, AKI).

Kirkon virka- ja työehtosopimuksen voimassaolo päättyi maaliskuun lopussa, jonka jälkeen ala siirtyi sopimuksettomaan tilaan. Sopimuksettomana aikana voimassa ovat vanhat virka- ja työehdot, kunnes uudet sopimukset on sovittu.

JUKO neuvottelee

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista, joista noin 4500 on Lakimiesliiton jäseniä. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa, Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi uudet työehdot on vahvistettu valtiolle, yliopistoille ja Kansallisgalleriaan. Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella neuvottelut jatkuvat. Kunta-alan työehtoneuvotteluissa Tehy ja Super hylkäsivät ratkaisuehdotuksen vappuaattona.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lisätietoja Lakimiesliitossa antaa: Neuvottelupäällikkö Kirsi Venäläinen, p. 050 587 3528 ja 09 8561 0328.

Lisää uutisia

Kaikki uutiset