Uutiset 2.2.2022

Kirkon sopimusneuvotteluissa avattiin yhteisiä tavoitteita

Kirkon kolmas neuvottelutapaaminen pidettiin 1. helmikuuta. Palkansaajapuoli jatkoi pääsopijajärjestöjen (JUKO, Kirkon alan unioni, Kirkon alat) yhteisten tavoitteiden tarkempaa avaamista.

Esillä olivat muun muassa työaikasuojelun parantamiseen tähtäävät tavoitteet. Työaikasuojelu pitää sisällään esimerkiksi aiempaa paremman työaikasuunnittelun ja etätyön tukemisen. Palkansaajat tavoittelevat parannuksia myös leirityötä koskeviin määräyksiin sekä työajattomien hengellisen työn tekijöiden arkipyhäpykälään.

Lisäksi palkansaajat kävivät läpi perhevapaiden tasaisempaa jakautumista ja palkallista omaishoitovapaata koskevat tavoitteet.

Palkansaajien tavoitteena on luottamusmiessopimuksen muuttaminen niin, että luottamusmies voitaisiin valita myös pienimpiin työpaikkoihin. Tavoitteisiin kuuluvat myös muun muassa luottamusmieskorvauksia koskevien määräysten ja luottamusmiessuojan parantaminen.

Järjestöt esittivät tilastoryhmän koolle kutsumista perhevapaauudistukseen liittyvien mallien ja laskelmien käsittelemiseksi.

Seuraava neuvottelutapaaminen on 8. helmikuuta. Tätä ennen pyritään löytämään tilastoryhmän kokoontumisaika.

Lue lisää JUKO:n kotisivuilta www.juko.fi. Seuraa keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #kirkko. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Suomen Lakimiesliitto on JUKO:n jäsenliitto

Lisätiedot Lakimiesliiton jäsenten osalta:
Petteri Kivelä, neuvottelupäällikkö 
petteri.kivela@juristiliitto.fi
p. 041 458 0038

Tutustu Lakimiesliiton Työmarkkinaneuvottelut-sivuun

Lisää uutisia

Kaikki uutiset