Uutiset 3.6.2020

Julkisalojen palkkakierros valmistumassa – lähes 20 000 kirkon palkansaajalle yleisen linjan mukainen neuvottelutulos

Tarkemmin neuvottelutuloksen sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen uudeksi sopimukseksi. JUKOn kirkon neuvottelukunta käsittelee neuvottelutulosta ylihuomenna torstaina ja hallitus keskiviikkona 10. kesäkuuta.

Kirkon työntekijöiden palkoista ja työehdoista sopivat JUKO ja Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty), Kirkon alat ja työnantajien Kirkon työmarkkinalaitos. Sopimuksen piirissä on noin 20 000 palkansaajaa.

-Olemme tyytyväisiä, että koronaepidemian keskellä käytyjen pitkien vääntöjen jälkeen pääsimme nyt kesän alussa rivakasti maaliin, JUKOn kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni iloitsee.

Kirkon virka- ja työehtosopimuksen voimassaolo päättyi maaliskuun lopussa, jonka jälkeen ala siirtyi sopimuksettomaan tilaan. Sopimuksettomana aikana voimassa ovat vanhat työehdot, kunnes uudet sopimukset on sovittu.

JUKOa kirkon neuvotteluissa edustavat neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen ja kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni (Kirkon akateemiset, AKI).

JUKO neuvottelee

JUKO sopii 200 000 akavalaisen korkeakoulutetun virka- ja työehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. JUKO sopii työehdoista myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Julkisaloilla uudet virka- tai työehtosopimukset on nyt solmittu noin 570 000 palkansaajalle, kun sopimukset on hyväksytty yliopistoille (27.3.), valtiolle (2.4.), kunnille (28.5.) ja Avainta-aloille (29.5.). Kansallisgallerian sopimus hyväksyttiin (3.4.) ja Työterveyslaitoksen (29.5.).

JUKO tiedottaa neuvotteluista www.juko.fi. Seuraa myös JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteella #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lisää uutisia

Kaikki uutiset