Uutiset 10.6.2015

JUKOn neuvottelijat: Jos TyKa-jatko syntyy, valtion sektorineuvotteluissa tiukka aikataulu

JUKOn valtiosektorin neuvottelutiedote 10.6.2015

Työmarkkinakeskusjärjestöt neuvottelevat parhaillaan työllisyys- ja kasvusopimuksen (TyKa) jatkosta. Takaraja sopimiselle on 15.6. JUKOn valtion neuvottelukunta on valmistautunut sektorikohtaisiin neuvotteluihin, jotka käynnistyvät heti, jos TyKan jatkosta syntyy sopimus.

JUKOa valtiosektorin pääneuvotteluryhmässä eli koordinaatissa edustavat JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja, Lakimiesliiton julkisen sektorin neuvottelujohtaja Tarja Niemelä ja JUKOn valtiosektorin neuvottelupäällikkö Markku Nieminen. Muut työntekijäosapuolet neuvottelupöydässä ovat Julkisten ja hyvinvointialojen Liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia. Työnantajaosapuoli on Valtion työmarkkinalaitos.

”Jos keskusjärjestöt saavat sovittua TyKa:n jatkosta määräaikaan 15.6. mennessä, on valtiosektorin neuvotteluissa tavoitteena neuvottelutulos 30.6. mennessä”, Markku Nieminen kertoo. ”Aikataulu on todella tiukka. Pidimme koordinaatin valmistelevan kokouksen 1.6. Ensimmäinen TyKa-takarajan jälkeinen kokous on 18.6. Tämän jälkeen tahti on todella tiivis kesäkuun loppuun saakka.”

JUKOn valtion neuvottelukunta kokoontui viimeksi 9.6. käyden läpi ajankohtaista tilannetta ja kerraten JUKOn neuvottelutavoitteita. Tarja Niemelän mielestä valmistautuminen neuvotteluihin on sujunut hyvin. ”Käsittelimme eilisessä kokouksessa myös työllisyys- ja kasvusopimusneuvottelujen tilannetta ja yhteiskuntasopimukseen liittyviä asioita. Yhteiskuntasopimukseen palataan neuvottelupöydissä tarkemmin sitten, kun TyKa-asioissa on edetty.”

Tekstikysymyksiin eivät osapuolet ole valtiosektorin neuvotteluissa tiukan aikataulun vuoksi puuttumassa. ”Neuvottelemme kesäkuun lopun rupeamassa vain palkankorotuksista ja niiden toteuttamisesta TyKa-neuvottelutuloksen perusteella”, Niemelä kertoo.

JUKOn neuvottelutiimi aikoo pitää luottamusmiehet ja jäsenliitot ajan tasalla neuvottelujen kulusta neuvottelutiedotteilla, jotka julkaistaan aina koordinaatin kokousten jälkeen. ”Meihin voi olla neuvottelujen aikana myös suoraan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla. Pyrimme vastaamaan kysymyksiin tiukoista neuvotteluaikatauluista huolimatta”, Markku Nieminen sanoo.

Lisätietoja:

Valtiosektorin neuvottelupäällikkö Markku Nieminen, 0400 601 162, markku.nieminen@juko.fi

Valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Tarja Niemelä, 050 340 2725, tarja.niemela@juristiliitto.fi

Lisää uutisia

Kaikki uutiset