Uutiset 4.4.2022

Haku Lakimiesliiton valiokuntiin ja toimitusneuvostoon on käynnissä – tule mukaan vaikuttamaan!

Haku Lakimiesliiton valiokuntiin ja Lakimiesuutisten toimitusneuvostoon on käynnissä. Valiokunnat toimivat liiton hallituksen tärkeänä apuna kehittäen ja ideoiden monipuolisesti liiton toimintaa.

Valiokunnat kokoustavat syksyllä ja keväällä keskimäärin kerran kuussa, toimitusneuvosto noin 4–6 kertaa vuodessa.

Haemme valiokuntiin ja toimitusneuvostoon sekä varsinaisia jäseniä että opiskelijaedustajia. Hakuaika luottamustehtäviin on 5.4.–20.5.2022.

Kevään valiokuntahaulla täytetään puolet valiokuntapaikoista julkisen sektorin, jäsenpalvelu-, oikeuspoliittisessa, tulevaisuus- ja yksityissektorin valiokunnissa sekä Lakimiesuutisten toimitusneuvostossa.

Uusien varsinaisten jäsenten toimikausi on 1.7.2022–30.6.2024. Opiskelijaedustajien toimikausi on yksi vuosi.

Luottamushenkilöille maksetaan valtuuskunnan vahvistama kokouspalkkio sekä matkakulut. Luottamustehtäviin voivat hakea kaikki Lakimiesliiton jäsenet täyttämällä hakulomakkeen verkossa. Huomaathan, että opiskelijaedustajille on oma hakulomake!

Täytä varsinaisen jäsenen hakulomake

Täytä opiskelijaedustajan hakulomake

Lisätietoja valiokuntatyöskentelystä:

Tommi Rainerma
johtaja
tommi.rainerma@juristiliitto.fi
041 458 0040

Lisätietoja opiskelijaedustajan toimesta:

Tiia Joensuu
opiskelijakoordinaattori
tiia.joensuu@juristiliitto.fi
040 045 0224

Tietoa valiokuntien toiminnasta

Julkisen sektorin valiokunta 

Valiokunta vaikuttaa julkisen sektorin ja yliopistojen neuvottelutoimintaan ja julkisella sektorilla toimivien jäsenten ammatillisiin, taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin etuihin. 

Jäsenpalveluvaliokunta 

Jäsenpalveluvaliokunta kehittää ja koordinoi liiton jäsenpalvelutoimintaa ja asioita, jotka liiton sääntöjen tai ohjesääntöjen mukaan eivät kuulu muiden toimielinten valmisteltavaksi. Jäsenpalveluvaliokunta kehittää ja koordinoi mm. jäsenistölle kohdistuvaa koulutusta, jäsenhankintaa, jäsenetuja ja jäsentapahtumia.  

Tulevaisuusvaliokunta  

Tulevaisuusvaliokunnan tehtävänä on tuottaa tietoa ja aloitteita liiton toiminnan pitkäjänteisen suunnittelun ja ohjauksen tueksi. Tulevaisuusvaliokunta seuraa ja vaikuttaa myös oikeustieteelliseen koulutukseen ja tekee aloitteita sen kehittämiseksi.  

Oikeuspoliittinen valiokunta 

Oikeuspoliittinen valiokunta toimii Lakimiesliiton hallitusta avustavana toimielimenä vastaten lainsäädäntöhankkeita koskevien lausuntojen valmistelusta ja muiden oikeus- ja yhteiskuntapolitiikkaa koskevien asioiden valmistelusta ja suunnittelusta.  

Yksityissektorin valiokunta 

Valiokunta vaikuttaa Lakimiesliiton yksityisen sektorin jäsenten ammatillisiin, taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin etuihin.  

Lakimiesuutisten toimitusneuvosto  

Lakimiesuutisten toimitusneuvoston tehtävänä on valvoa lehden linjaa mm. arvioimalla lehden sisältöä ja ulkoasua, suunnittelemalla uusia juttuaiheita ja osallistumalla aktiivisesti lehden kehittämiseen.  
 

Lisää uutisia

Kaikki uutiset