Uutiset 23.4.2020

Avainta-neuvotteluissa esillä työehtosopimuksen työaikaluku

JUKOn neuvottelupäällikön Minna HolmIn mukaan neuvotteluissa käsiteltiin muun muassa työehtosopimuksen työaikalukua. Neuvottelijat kävivät läpi myös työryhmien toimeksiantoja. Keskustelu aiheesta jatkuu perjantain neuvottelussa.

Edellisessä tapaamisessa esiin nousi tieto, jonka mukaan noin 650 Avainta-yrityksestä peräti 379 työllistää alle 20 henkilöä.

– Se tarkoittaa, että yritysten työntekijät ovat yt-lain soveltamisalan ulkopuolella. Palkansaajien edustajien mielestä tämä tukee tavoitetta kirjata työehtosopimukseen myös yt-lain tiedonsaantioikeuksia, Holm huomauttaa.

Palkansaajat ovat painottaneet, että mahdollisten paikallisten järjestelyerien käyttö edellyttää luottamusmiehille nykyistä tarkempia palkkatietoja.

Neuvottelut jatkuvat perjantaina 24. huhtikuuta.

JUKOa Avainta-alojen neuvotteluissa edustaa neuvottelupäällikkö Minna Holm. Opetusalan ammattijärjestö OAJ ja Tekniikka ja Terveys KTN (ml. Insinööriliitto) toimivat Avaintes-neuvotteluissa itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä. OAJ:n neuvottelija on Kristiina Johansson ja KTN:n Tomas Wass.

JUKO neuvottelee

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua, joista on 4500 on lakimielsiiton jäseniä. JUKo sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgallerialle. Neuvottelut jatkuvat Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella. Neuvottelut kunnan sekä kirkon työehdoista ovat siirtyneet sovitteluun.

Kerromme neuvottelujen etenemisestä neuvottelutiedotteessa. Seuraa myös www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lisätietoja Lakimiesliitossa antaa: Neuvottelupäällikkö Kirsi Venäläinen, p. 050 587 3528 ja 09 8561 0328

Lisää uutisia

Kaikki uutiset