Uutiset 17.3.2016

Akava: Kilpailukykysopimuksen liittosovellusneuvottelut aloitettava heti

– Suomi on nyt vakavan paikan edessä, emmekä voi odotella vaihtoehtoisia ratkaisuja enää yhtään kauemmin. Meillä on olemassa valmis neuvotteluratkaisu, jonka pohjalta palkansaajaliitot ovat valmiita aloittamaan sovellusneuvottelut ja matkan aikana sopimuksen kattavuus todennäköisesti vielä kasvaa. Tämä sopimus lisää yritysten kilpailukykyä ja Suomeen saataisiin uusia työpaikkoja, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akava muistuttaa, että sekä työntekijä- että työnantajaliitot tarvitsevat neuvotteluihin aikaa, koska työehtosopimuksia on paljon mutta neuvottelijoita rajallisesti.

– Aikaa on hiukan yli kaksi kuukautta, kun sitä alun perin piti olla kolme. Tiukkaa tekee, joten töihin on ryhdyttävä saman tien. Liitot tarvitsevat nyt kaiken käytettävissä olevan työajan sekä työrauhan.

Akava ymmärtää pienipalkkaisten naisten pelkoja sopimuksen sisällöstä mutta pitää vaihtoehtoja vielä huonompina.

– Ratkaisu on raskas. Se on kuitenkin kivuttomampi, kun palkansaajat saavat itse olla mukana vaikuttamassa ratkaisun sisältöön ja kantavat vastuuta yhdessä. Hallituksen lainsäädännöllä tekemät ratkaisut ovat näyttäneet heikentävän nimenomaan naisten työmarkkina-asemaa entisestään, Fjäder toteaa.

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Sture Fjäder, puh. 0400 609 717, twitter: @SFjder

 

Linkki: http://www.akava.fi/index.phtml?s=1936&9538_m=17267

Lisää uutisia

Kaikki uutiset