Uutiset 2.1.2023

Työskenteletkö hyvinvointialueella? Päivitä tietosi ja äänestä luottamusmiesvaalissa!

Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä siirtyi vuoden alussa kunnilta ja kuntayhtymiltä uusille hyvinvointialueille.

Jos siirryit hyvinvointialueen palvelukseen, muista käydä päivittämässä työnantajatietosi jäsenrekisteriimme. Tietojen päivitys onnistuu helposti jäsenportaalissamme.

Tärkeät vaalit tulossa

Hyvinvointialueiden aloittaminen tarkoittaa muutoksia myös henkilöstön edustajiin ja heidän valintaansa. Jatkossa kunnissa ja hyvinvointialueilla on omat luottamusmiehensä eli luottamusmiesjärjestelmä eriytyy. Keväällä käydään luottamusmiesvaalit.

Kunnista ja kuntayhtymistä hyvinvointialueille siirtyvät sote-sektorin luottamusmiehet neuvottelevat työnantajan kanssa sopimuksen, jossa määritellään luottamusmiesten määrä, toimialueet ja ajankäyttö hyvinvointialueilla.

Luottamusmiesvaalit järjestetään hyvinvointialueilla maaliskuun loppuun mennessä. Toisin kuin kunnissa, kausi alkaa saman tien eli 1. huhtikuuta 2022.

Neuvottelujärjestömme JUKO on valmistellut ohjeistukset vaaleihin yhteistyössä liittojen kanssa, ja paikallisia toimijoita myös koulutetaan vaalien järjestämiseen.

Lue lisää:

Kuntatiimi: Tulossa: Tärkeät luottamusmiesvaalit hyvinvointialueilla!

JUKO: Luottamismiehen työkalupakki

Lisää uutisia

Kaikki uutiset