Uutiset 16.2.2024

Sähköinen Lakimiesmatrikkeli sulkeutui helmikuun 2024 lopussa

Sulkemispäätöksen takana ovat sähköisen matrikkelin laskeneet käyttäjämäärät. Lisäksi tiukentuvat tietoturvavaatimukset olisivat edellyttäneet matrikkelin ylläpidon uudistamista. Sähköisen matrikkelin kehittäminen ja ylläpitäminen ei ole enää taloudellisesti tarkoituksenmukaista.

Sähköinen matrikkeli oli Juristiliiton kustantama ja AlmaTalentin ylläpitämä palvelu.

Edellinen painettu matrikkeli on ilmestynyt vuonna 2019. Painettua matrikkelia voi edelleen tilata osoitteesta: Suomen lakimiehet 2019 – Finlands jurister 2019 | Alma Talent Shop 

Uudesta painetusta matrikkelista ei ole tehty julkaisupäätöstä. 

Tietoja sähköisestä matrikkelista

Jos tietosi julkaistiin Suomen Lakimiehet 2019 -teoksessa, etkä ole nimenomaisesti kieltänyt tietojesi julkaisemista sähköisessä matrikkelissa, ovat tietosi olleet mukana sähköisessä matrikkelissa.
Sähköinen lakimiesmatrikkeli sulkeutuu helmikuun lopussa 2024.

Sähköisen matrikkelin tiedot vastasivat vuonna 2019 ilmestynyttä Suomen Lakimiehet -teosta, johon tiedot kerättiin lakimieskunnasta matrikkelikyselyllä.
Matrikkelikyselyyn vastaamatta jättäneistä lakimiehistä julkaistiin vain sukunimi ja entiset sukunimet, etunimet, ammatti tai arvo, kotipaikka ja oikeustieteellinen tutkinto ja sen suorittamispaikka ja -aika sen mukaan kuin tiedot ovat olleet matrikkelitoimituksen käytettävissä. Samat tiedot olivat näkyvillä myös sähköisessä matrikkelissa.
Henkilöitä, jotka ovat nimenomaisesti kieltäneet tietojensa julkaisemisen, ei mainittu painetussa teoksessa eikä sähköisessä versiossa.
Lakimiesmatrikkelin käyttäjien tietoja ei missään tilanteessa ole luovutettu palvelun ulkopuolelle.

Sähköinen matrikkelin sulkeuduttua tietoja ei pääse katsomaan selaimen kautta.
Tarvittaessa voit olla sähköpostitse yhteydessä matrikkelitoimitukseen vielä maaliskuun 2024 ajan: matrikkelitoimitus@almamedia.fi.

Edellinen painettu matrikkeli on ilmestynyt vuonna 2019. Painettua matrikkelia voi edelleen tilata Alma Talent Shopista.
Uudesta painetusta matrikkelista ei ole tehty julkaisupäätöstä.

Sähköisen matrikkelin tiedot tuhotaan pysyvästi huhtikuun alussa 2024.

Lisää uutisia

Kaikki uutiset